Yritys

Stonelement Oy

Valitse laadukas, ympäristöä säästävä 0% hiilijalanjäljen rakennustuote, joka tukee kestävää kehitystä.

Suomalaiset, patentoidut Stonelement luonnonkivikivielementit valmistetaan Pirkanmaalla Orivedellä, teollisena käsityönä.

Stonelement Oy on Asuntomessuvoittaja 2017.

Toimialue: Suomi & Pohjoismaat, Eurooppa, Japani. Toimitamme joustavasti kivielementtejä myös muihin maihin.

Stonelement tuotteissa voidaan käyttää pinnoitteena lähes kaikkia suomalaisia luonnonkiviä.

Tuotteiden valmistuksesta ja asennuksesta muodostuu jopa poltettua savitiiltä pienempi hiilijalanjälki verrattaessa valmistusta, rahtia työmaalle, asennusta ja käyttöikää. Hyvitämme yrityksemme hiilijalanjäljen suomalaisilla metsäistutuksilla, luonnonkivielementtirakenteen hiilidioksidipäästöt ovat 0%. Stonelement-tuotteiden avulla työmaalle tulee vain yksi kuorma, ei paluurahteja.

Pohjoismaisia sääolosuhteita hyvin kestävä kivielementti on patentoituna Stonelement-tuotteena kestävän kehityksen suunnannäyttäjä koko Suomen rakennusalalle. 

"Materiaalitehokkuus on kilpailukykyisten tuotteiden ja palvelujen aikaansaamista pienenevin materiaalipanoksin siten, että haitalliset vaikutukset vähenevät elinkaaren aikana". - https://www.motiva.fi/ratkaisut/materiaalitehokkuus "Kestävä luonnonkivielementti on patentoituna Stonelement-tuotteena kestävän kehityksen suunnannäyttäjä koko Suomen rakennusalalle". 

"Erityinen laatuominaisuus Stonelement tuotteissa on ulkonäkö; Edes luonnonkivialan ammattilainen ei erota onko rakenne valmistettu ja toimitettu elementtinä vai rakennettu hitaasti työmaalla".

Perinteisessä luonnonkivikiviasennuksessa on monta rakennekerrosta; Paikallavalettu betonirakenne, luonnonkiven asennuslaastikerros, jälkisaumauskerros. Edellämainittujen rakennekerrosten kuivumis-, kosteus-, lämpö- ja kutistumiskäyttäytyminen on yksilöllistä ja aiheuttaa suuria riskejä pinnoitteen kiinnityksen ja vesitiiviyden kannalta. Työmaalla ollaan väistämättä sateen ja pakkasen armoilla vuodenajasta riippuen. Perinteisen asennuksen valmistusnopeus on muutamia neliöitä päivässä, edellyttäen että paikallavalurakenteet tai muuratut rakenteet ovat valmiiksi rakennettu. Stonelement tuotteet muodostavat tarvittavat rakenteet useammissa rakennetyypeissä, joten kalliita paikalla -valettavia tai -muurattavia rakenteita ei välttämättä tarvita.

"Stonelement kivielementtien avulla routimaton murskepohja riittää lähtöalustaksi ja työmaa-aika putoaa kymmeneen prosenttiin perinteiseen paikallarakentamiseen verrattaessa".

Stonelement-tuotteiden rakenteellinen lujuus on  tarvittaessa jopa kaksinkertainen  perinteiseen työmaa-asennuksen rakennelujuuteen verrattuna.

Toimintamme tukee kestävää kehitystä. Yrityksemme energiantuotanto perustuu maalämpöön. Energiatehokkailla ratkaisuilla käytämme vain 50 % energiaa tavanomaiseen työmaarakentamiseen verrattuna.

Betonirakenne luonnonkiveen yhdistettynä on varma rakenne. Kivielementit valmistetaan luonnonkivielementtitehtaassamme teollisena käsityönä

Stonelement-kivielementeissä jopa 1,5 miljardia vuotta vanha luonnonkivi suojaa jo entisestään luotettavaa säänkestävää betonirakennetta ilman hiilidioksidin aiheuttamalta karbonatisoitumiselta.

Laadunvarmistuksesta tuotannossa vastaa aina Stonelement tuotannon oma betonilaborantti ja kaikki kohteet suunnitellaan luotettavalla suomalaisella rakennusinsinööriosaamisella.

Kivielementtijärjestelmämme on kehitetty suomalaisena rakennusinsinööri- ja arkkitehtisuunnitteluna ja yli 20-vuoden kokemuksella suomalaisesta liuskekivestä. Tuotekehityksessä on käytetty Suomen parhaita alan asiantuntijoita.

Betonitekninen osaaminen tuotekehityksessä on alan huippua. Valmistamme luonnonkivellä verhoiltuja teräsbetonielementtejä kohteisiin joissa myös tuotteen esteettinen laatuvaatimus on korkea. Stonelement on suomalainen rekisteröity tavaramerkki.Stonelement kivielementtijärjestelmä on patentoitu useilla kansainvälisillä patenteilla.

Asiakkaamme ovat tyytyväisiä, laatu on korkea ja rakentaminen käy äärimmäisen helposti ja nopeasti. Tutustu tästä videolinkistä Stonelement kokemuksiin Asuntomessurakentajan näkökulmasta.

Vuoden 2017 Asuntomessujen yleisöäänestyksessä Stonelement Oy:n toteuttama pihakokonaisuus äänestettiin asuntomessujen toiseksi upeimmaksi kohteeksi!
Kannustalojen Harmaja Saimaa oli kolmen parhaan joukossa kaikissa äänestyvalikoissa; 
-paras talo, -paras piha, -paras sisustus.


Stonelement Oy:n patentoimia kivielementtejä kohtaan kohdistui suorastaan yleisöäänien hyökyaalto piharakenteissa ja alakerran Mancave-kotiteatterissa.
Stonelement Oy vastasi kivielementtien ARK 3D-suunnittelusta, rakennesuunnittelusta, valmistuksesta ja asennuksesta kivirakenteiden pääurakoitsijana.

Tästä linkistä voit tutustua messukokonaisuuteen 

Stonelement-tuotteet on kehitetty yhteistyössä Tampereen Ammattikorkeakoulun innovaatioyksikön kanssa.

Stonelement-tuotteet ovat laadukkaita, kestäviä ja näyttäviä. Tuotteet ovat ympäristöystävällisiä pitkän elinkaaren ansioista. Tiedote arkkitehdeille ja suunnittelijoille ArchiMad lehdessä Asiakkaamme suosittelevat Tamk.nyt-lehden sivuilla 10-11 kivielementtien laatua ja asennusnopeutta!

Tampereen Ammattikorkeakoulu on ollut mukana laadukkaiden luonnonkivituotteiden kehitystyössä. Innovatiivisen tuotekehityksen tukena on ollut myös Tekes ja Keksintösäätiö. Tutustu Tampereen ammattikorkeakoulun Stonelement- tiedotteeseen tästä linkistä.

Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredea on lisännyt Stonelement Oy:n markkinointiosaamista ja tunnettavuutta. Lisätietoja tästä linkistä.

Suomalainen liuskekivi on 1,5 miljardia vuotta vanhaa luonnokiveä, joka yhdistettynä suomalaiseen betoniosaamiseen ja innovatiivisiin ratkaisuihin muodostaa huippulaadukkaan ja nopeasti asennettavan rakennustuotteen. Suunnittelemme ja valmistamme jokaisen asennuskohteen mittatilaustyönä, käytämme suunnittelussa Archicad ja Artlantis 3D-suunnitteluohjelmia. Kolmiulotteisella suunnitelmalla kohde on helppo havainnollistaa, muutosten ja eri vaihtoehtojen kokeilu onnistuu myös helposti.

Elementtien valmistuksessa työntekijämme edustavat suomalaista erikoisosaamista ja tuotteidemme korkea laatu on tavaramerkkimme. Yrityksemme laadunvarmistus ja jatkuva kehitystyö takaa korkealaatuisen elementtirakenteen joka ikääntyy arvokkaasti vuodesta toiseen. Teemme työmme aina parhaalla mahdollisella osaamisella ja yrittämisellä,  ajattelutavalla jossa korkea laatu on tavaramerkkimme ja yrityksemme kunnia-asia. Korkealaatuisen rakennustuotteen valmistaminen lähtee kuitenkin jo suunnittelijan pöydältä, tarvitaan myös pitkää työkokemusta ja innovatiivista ajattelua, jotta lopputuotteesta on mahdollista kehittää erinomainen.

Tervetuloa asiakkaaksemme!

- Stonelement henkilökunta

Archicadin avulla mallinnettuja Stonelement Slate- ja Stonelement Stonewall-tuotteita on esitetty oheisissa kuvissa.

 Kiviteollisuusliiton jäsen

AA-logo Lowest credit risk

Maailman vanhin betonirakenne on Pantheon. Rakennusvuosi 27 eaa - 126 jKr. Raudoittamattoman betonirakenteisen kupolin halkaisija on yli 40 metriä.

Pantheon temppelin betonirakenteinen kupoli ja rotunda italialaisessa maalauksessa (Giovanni Paolo Panini 1691-1765)  

Archicadin avulla mallinnettu Stonelement Slate terassielementti ja Stonewall seinäelementti

Stonelement 3D tekniikalla mallinnettu patentoitu kivielementtirakenne

Stonelement Oy on tutkimustulosten perusteella maailmanlaajuisesti kivirakentamisen edelläkävijä (TEKES, PRH)

Stonelement patentoidulla valmistustekniikalla valmistettu kivielementti

Stonelement Oy:n tuotekehitystiimin jäseniä: Teppo Vuohelainen, Raimo Vuohelainen, Markku Oikarainen.

Mukana tuotekehityksessä myös: Kati Orjala TAMK, Pirjo Tepponen Semtu, Tekes, TAMK, Finnsementti,Peikko Finland, Tredea.